Jalka kevyt, reisi hapokas

Havahduin tänään salilla tunteeseen, jossa jalka tuntuu kevyeltä, mutta reisi hapokkaalta. Erikoinen tilanne, enkä tiedä voiko millään maailman mittakaavalla tämä olla edes mahdollista. Tältä se vain tuntui.

Tiistait ovat olleet viimeisen kuuden viikon aikana treeniohjelmassa ”kevyitä” päiviä, tai ainakin siltä ne ovat tuntuneet. Treeniohjelmassa jokainen treeni on luokiteltu eri tavalla. Vaihtoehdot, jotka ovat toistuneet ovat olleet strenght/work capacity, strenght, stamina, core tai näiden eri osa-alueiden sekoitukset. Tänään ohjelmassa luki ”strenght”, joka käytännössä tarkoitti maastavetoa, penkkipunnerrusta, leuanvetoja, takareiden vahvistamista, selkäpitoja ja pohkeiden harjoittelua.

Tein maastavetoennätykseni tänään, mikä toki lämmittää mieltä. Vähän kuitenkin kaihertaa se tunne, että jalkoja tuntuu hapottavan todella paljon. Askel tuntuu kuitenkin kevyeltä ja hapot iskee kovien sarjojen aikana ja aiheuttaa tietysti kipua, senhän tietää kaikki, jotka ovat maitohappojen kanssa ollut joskus tekemisissä. Kuitenkin se, mikä on entiseen verrattuna oleellisesti muuttunut on se, että jalat toimivat näistä hapoista huolimatta.

Huomenna sitten kaikki voimat peliin ja edessä on kovin viikko boksinousujen suhteen. Tänään onkin tullut syötyä kunnolla, venyteltyä treenin jälkeen ja olen tehnyt ”boksille mars” – soittolistaani huomista treeniä varten valmiiksi. On sellainen fiilis, että huomenna tulee hyvä päivä treenata.

Se, mikä on ollut jännä, niin kovasta jalkojen treenistä huolimatta koivet on vielä matkassa mukana. Vasen käteni kuitenkin ilmoitti reilu viikko sitten kovia kivun merkkejä. Vapaa oma diagnoosini käden kipuun on tenniskyynerpää ja tätä on viime viikon ja alkaneen viikon aikana hoidettu buranakuurilla sekä kinesioteipillä. Tuo teippi on kyllä maailmanluokan ihme! Olen aina ajatellut, että sen teho perustuu ”lume” – vaikutukseen, mutta nyt alan tosissani uskoa, että teippi voi auttaa. Viime tiistaina käsi kipuili niin ikävästi, että salilla käytännössä kaikki sattui käsipainon pitämisestä punnertamiseen ja juoksemiseen. Käsi teipattiin ja naps, kipu oli poissa. Aivan käsittämätöntä! No viime viikko meni vähän käden kanssa kipuillessa (onneksi treenit eivät perustu käsillä tekemiseen), mutta nyt kipu alkaa olla hyvin hallinnassa.

Huomasin juuri, että tänään teipatussa kädessä ja teipissä oli aika hyvät tsempit loppuviikkoon:

Tsemppii! Go stronger, longer…

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.