Hoke One One Brand Ambassador – jalassa tästä lähtien Hokat

*Yhteistyössä Hoka One Onen kanssa

Olen kärsinyt vuosien aikana polviongelmista ja polvea on jouduttu leikkaamaan useaan otteeseen. Kuntoutuksien aikana yksi asia on tullut selväksi – en enää ikinä kävele huonoilla, liian pienillä tai jalkaan sopimattomilla kengillä. Jatkossa haluan pitää huolta, että jalkavaivoja ei ainakaan kenkävalintojen vuoksi tulisi.

Sain kunnian liittyä tämän kevään aikana Hoka One Onen Suomen tiimiin brand ambassadorina. Tämä tarkoittanee, että jalassani on jatkossa Hokan kengät ja olen ollut yhteistyöstä erityisen innoissani sen vuoksi, että käytin Hokan kenkiä jo ennen yhteistyön aloittamista ja tiedän, että kengät sopivat jalkaani ja niiden käytöstä ei tule jalkakipuja.

Hoka One One -kengät 

Minulla löytyy tällä hetkellä useammat eri Hokan kengät ja jokaisella parilla on oma funktio. Karkeasti ottaen kengät voidaan jakaan seuraaviin kategorioihin: retkeilyyn sopivat kengät, maastojuoksukengät ja katujuoksukengät. Kaikille näille kengille on ominaista Hokan rullaava, vähän paksumpi pohja ja keveys. Kengissä on myös jalalleni sopivan leveä lesti ja osassa kengissä löytyykin kahta eri lestikokoa Hokan valikoimista.

Olen testannut Hokalta viimeisten kuukausien aikana seuraavia kenkiä: Challenger ATR 5, Speedgoat 3, Sky Toa Gore-Tex, ja Sky Kaha Gore-Tex

Challenger ATR 5

Challenger on kenkänä rullaava ja sopii hyvin sekä katu- että maastojuoksuun. Olen käyttänyt tätä mallia jo viime syksystä lähtien ja kenkä on ollut käytössä mäkitreeneissä, sauvakävelyillä sekä juoksussa erityisesti hiekkapohjaisessa maastossa. 

Ensimmäinen tuntemus kengästä on sellainen, että se sujahtaa jalkaan ja askellus on kevyt. Pohja eroaa kuitenkin perinteisestä katulenkkarista sen pohjakuvioinnin vuoksi, joka tekee kengästä pitävän ja rullaavan poluilla. Lesti on suhteellisen leveä ja kenkä on muuten neutraali ja  droppia kengässä on 5 mm. 

hoka challenger atr 5
Challenger ATR 5

Tämä on yksi lempikenkiäni Hokalta ja lenkkari sopii kaikenlaiseen urheiluun, jota itse harrastan ulkona. Eilen viimeksi olin juoksemassa juuri näillä kengillä Paloheinän pururadalla.

Speedgoat 3

Speedgoat 3 on Hokan kengistä sopivin polkujuoksuun ja sauvarinne harjoitteluun. Pohjassa on kaksiosainen kuviointi ja se tekee pohjasta pitävän mutaisemmassa ja haastavammassa maastossa. Käytän tätä kenkää erityisesti polkujuoksulenkeillä ja sauvarinteessä. Olen tällä viikolla menossa tekemään pidemmän mäkitreenin Malminkartanolle ja jalassani tulee olemaan Speedgoatit.

hoka speedgoat 3
Speedgoat 3

Kengässä on pienempi droppi kuin Challenger ATR ja Speedgoatin droppi on 4 mm. Kenkä on jalkaan voimakkaasti vaimennettu ja jalassa se on vakaa sekä kestävä. Kengän pinta on tiiviimpi kuin Challengerissa, mutta se kuitenkin hengittää hyvin kovemmankin treenin aikana. Kenkä on neutraali ja välipohjan ansiosta sopii pitkille matkoille.

Sky Toa ja Sky Kaha

Sky Toa ja Sky Kaha ovat Hokan kengistä ehdottomasti parhaimmat kengät vaellukseen ja retkeilyyn. Molemmat kengät ovat Gore-Tex-kalvolla varustettuja, joten ne kestävät vetisemmässä maastossa kulkemista. Sky Toa on näistä enemmän lenkkarimaisempi ja Kaha taas vastaa vaelluskenkää paremmin.

Hoka Sky Toa
Hoka Sky Toa Kilimanjarolla

Sky Toan ostin työkengäksi Aventuran matkanjohtajan reissuja varten, sillä halusin rullaavan ja kevyemmän vaelluskengän kuin jäykkäpohjaiset ja todella jykevät vaelluskengät. Kengät olivat minulla Kilimanjarolla mukana ja tykkäsin todella paljon niistä ja käytin kenkiä huiputuspäivää lukuunottamatta jokaisena päivänä. 

Sky Toa Suomessa retkellä

Kaha muistuttaa enemmän perinteistä vaelluskenkää ja tarjoaa paremman tuen nilkalle kuin lenkkarimaisempi Sky Toa. Kaha on kuitenkin huomattavasti kevyempi ja mukavampi jalkaan kuin perinteinen ja todella jäykkäpohjainen vaelluskenkä. Kenkä sopii kuitenkin pidemmille vaelluspäiville ja painavan rinkan kanssa. Kävin myös tekemässä jyrkkää mäkitreeniä kenkien kanssa ja ne sopivat hyvin myös siihen.

Sky Kaha
Sky Kaha

Minulla on Hokan kengistä vain hyviä kokemuksia ja kengät eivät ole hiertäneet tai aiheuttaneet oikeastaan minkäänlaista jalkavaivaa. Seuraavaksi suunnitelmissa on kovaa urheilua kengät jalassa tulevissa seikkailuissa.

Comments are closed.