Future Light -kuorivaatteet ja Ventrix-takki testissä

*Kaupallinen yhteistyö The North Face & Capeuniversal*

Minulla on ollut testissä The North Facen uudet kuorivaatteet, mitkä hyödyntävät Future Light -teknologiaa. Se on täysin uudenlainen kalvo ja sen povataan syrjäyttävän Gore Tex -kalvot täysin. Future Light -teknologia tekee kankaasta kevyen, joustavan, hengittävän ja täysin vedenpitävän. Vaatteet ja kengät eivät tunnu jäykiltä tai kohmeilta, vaan ne on kehitetty erityisesti käyttömukavuutta ajatellen.

Future Light -takki liukulumikenkäilyssä

Sain testiin Everestin reissua ajatellen Summit Series L5 LT -takin ja Summit Series L5 -housut. Olen käyttänyt vaatteita liukulumikenkäillessä, mäkitreenissä, lasketellessa, skinnaillessa, kiipeilyssä ja metsähiihdossa. Testitunteja alkaa olla takana useampi kymmenen ja lämpötilat ovat vaihdelleet muutamasta plusasteesta parin kymmenen asteen pakkaseen.

Takki ja housut Aakenustunturilla

Hyvän kuorivaatteen ominaisuudet

Kaikista isoin ero aiempiin kuorivaatteisiin Future Light -vaatteissa on nimenomaan käyttömukavuus. Vaatteet eivät ole jäykkiä, ne hengittävät kovassakin urheilussa ja toisaalta pitävät tuulta ja vettä samalla tavalla kuin aiemmat kuorivaatteeni.

Erityisesti takissa hyvää on sen sisä- ja ulkopuolella olevat taskut, joihin saa kovalla pakkasella puhelimen lähelle kehonlämpöä. Päähän sopiva huppu, jonka alle saa myös kiipeilykypärän, on tärkeä. Hartioiden kohdalla ei ole saumoja, jolloin reppua kantaessa takki tuntuu mukavalta päällä. Minulla on vaatteista käytössä koko M, joka mahdollistaa sen, että kuorivaatteiden alle mahtuu joko untuvatakki tai untuvashortsit.

Future Light -takki ja housut Nuuksiossa metsähiihtämässä

Housuissa on kaksi isoa taskua etureiden kohdalla, jonne saa hyvin tavaroita mukaan. Tykkään myös housuissa erityisesti sen henkseleistä, jotka pysyvät hyvin päällä, mutta henkselit saa helposti irroitettua esimerkiksi vessaan mennessä. Tämä on yllättävän tärkeä pieni yksityiskohta, joka helpottaa vuorilla toimimista.

Housuissa lahkeet ovat tarpeeksi leveät, jotta sen alle saa joko randomonon tai ylävuoristokengän. Ilman isoa kenkää lahje tuntuu melko leveältä, mutta leveyteen on perustelut erityisesti lasku- ja kiipeilytilanteisiin.

Ainoana miinuksena näen L5 Light -mallin takissa sen, että se ei ole kaikista paksuin malli kyseisestä takista, vaan takista löytyy vielä asteen paksumpi takki. Paksummassa mallissa on muutama tasku enemmän ja paksuus näkyy erityisesti kovassa tuulessa siten, että takki tuntuu lämpimältä.

Uusi suosikkitakkini talviurheiluun

Kuorivaatteiden lisäksi sain testiin Summit Series Ventrix -takin. Ventrix-teknologia on The North Facen kehittämä eriste, joka estää ylenpalttisen hikoilun päästämällä kehon tuottaman lämmön ulos, mutta samaan aikaan pitämällä sopivan määrän lämpöä takin sisällä.

Ventrix-takki hiihtolenkillä

Sain takin ja The North Facen edustaja sanoi, että tämä takki on yksi hänen lempitakeistaan. Nyt ymmärrän, miksi hän sanoi niin ja olen samoilla linjoilla.

Olin skeptinen takin toimivuudesta ja ajattelin, että minulla tulee mahdottoman kuuma se päällä, koska liikkuessa hikoilen pääasiassa enemmän kuin palelen. Takki ei tunnu kovin paksulta, mutta paksummalta kuin esimerkiksi aiemmat hiihtotakkini.

Ventrix L3 -takki kovalla pakkasella hiihtotakkina

Olen käyttänyt takkia skinnaillessa, välikerroksena kuoritakin alla, hiihtolenkeillä ja mäkitreeneissä. Takki toimii ihan täydellisesti näihin lajeihin, sillä se on lämpimämpi kuin perinteinen softshell-takki, mutta päästää kuitenkin lämmön juuri sopivasti ulos. Vaikka kyse on eristetystä niin sanotusta toppatakista, niin silti en ole hikoillut takin kanssa vaikka olen tehnyt kovia treenejä takki päällä.

Ventrix-takki skinnailussa

Tämä takki tulee lähtemään ehdottomasti mukaani Everestille ja todennäköisesti kävelen se päällä perusleiriin ja siitä ylöspäin takki on päälläni välikerroksena kuoritakin alla. Takki on ehdottomasti yksi parhaimpia löytöjä kaikenlaiseen kylmässä ja talvisessa säässä tapahtuvaan urheiluun enkä ole toistaiseksi löytänyt testeissä mitään negatiivista sanottavaa takista.

Comments are closed.