Everest 2021

Päivittelin Instagramiin, kuinka Everestin päivät 2021 on nyt lyöty lukkoon. Olemme suunnitelleet ensi vuotta ja saaneet päivitettyä päivämäärät, jolloin tulen olemaan reissussa. Jos reissu toteutuu, niin reissupäivät ovat 18.4-30.5.2021.

Käytännössä päivät ovat aikalailla samat kuin niiden piti olla tänäkin vuonna. Isoin epävarmuustekijä tällä hetkellä on tietysti koronavirustilanne sekä Suomessa että maailmalla. Toivon niin paljon, että ensi keväänä matkustaminen olisi mahdollista.

Vielä tällä hetkellä on auki, kummalta puolelta reissu tapahtuu eli kiipeämmekö Tiibetin vai Nepalin puolelta. Se riippuu pitkälti siitä, mitä Kiina tekee Tiibetin rajan suhteen ja salliiko se matkustamisen vai pidetäänkö rajaa kiinni. Nepalin puoli on todennäköisempi vaihtoehto, sillä Nepal todennäköisemmin avaa rajat ulkomaalaisille. Päätös puolesta tullaan tekemään syksyn ja talven aikana, kun koronavirustilanne ja Kiinan päätös Tiibetin rajasta tehdään. Voit lukea lisää faktoja Everestiltä aiemmin kirjoittamastani arikkelista, siellä myös tietoa eri kiipeilyreiteistä.

Toivon kovasti, että kiipeily onnistuisi Tiibetin puolelta, mutta uskon lähteväni reissuun jos se vain on mahdollista Nepalin puolelta. Tällä hetkellä oikeastaan mikä tahansa kiipeilyreissu kuulostaa hyvältä ja siltä, että olen valmis lähtemään kiipeilemään minne tahansa päin maailmaa.

Everestin perusleiri Nepalissa

Ajatus Everestistä ja siellä kiipeilystä tuntuu todella motivoivalta ja auttaa pitämään myös motivaatiota valmistautumisessa yllä. Samaan aikaan motivaatiota varjostaa se, että ei ole millään tavalla varmaa, pääseekö edes keväällä matkustamaan. Valmistautuminen voi siis taas siirtyä ja reissut peruuntua. Iso ja erityisesti pään sisällä tehtävä työ voi siirtyä taas kerran tulevaisuuteen ja mielestäni se vaatii kaikista eniten hommia nimenomaan henkisellä puolella.

Yritän kuitenkin pysyä positiivisena, jatkaa valmisteluja ja tehdä kaikkeni, että kevään reissu onnistuisi. Jos reissu vielä siirtyy, niin sitten täytyy tehdä uusia suunnitelmia ja jatkaa valmistautumista eri tavalla. Tätä epävarmuudessa eläminen on ja toisaalta se kuuluu vuorikiipeilyyn hyvin vahvasti, joten tämä aika on myös hyvää harjoittelua tulevia reissuja varten.

Comments are closed.