Elä se -podcast

Olin vieraana Elä se -podcastissä pari viikkoa sitten. Juttelimme siitä, miten eläisi jos unohtaisi kaikki sitkut ja mutkut. Tämä asia on ollut mielessä viimeisen parin kuukauden ajan, sillä työkuvioiden äkkinäinen muuttuminen sekä läheisen kuolema on saanut ajattelemaan sitä, millaista elämää haluan elää ja tavoitella omia unelmia. Podcastia pääset kuuntelemaan täältä.

Vuosaarenhuippu

1. Arvojen mukainen elämä

Minulle tärkeää on elää sellaista elämää, joka vastaa omia arvojani. Muiden ihmisten kunnioittaminen, avoimuus, rehellisyys, luottamus ja töissä asiakkaan edun mukainen toiminta. Nyt yrittäjänä pääsen näitä arvoja toteuttamaan työssäni ja erityisesti arvot ovat tulleet tärkeämmäksi, mitä enemmän olen tehnyt töitä itselleni. Muussa elämässä arvot näkyvät ihmissuhteissa ja parisuhteessa.

2. Unelmien tavoitteleminen juuri nyt

Minulla on selkeitä tavoitteita ja unelmia. Haluan tavoitella niitä nyt enkä sitten joskus – en halua, että unelmien esteenä on mutkut ja sitkut. Olen ollut valmis tekemään paljon töitä unelmien eteen ja muuttamaan suuntaa tarvittaessa. Minun unelmani liittyvät vuorilla kiipeilyyn ja olen mielestäni päässyt toteuttamaan jo isoja unelmia ja seuraavat tavoitteet ovatkin jo kirkkaana mielessä.

3. Arkea itselle

Teen arjessa sellaisia asioita, jotka tekevät minut tyytyväiseksi. Urheilen paljon ja olen saanut siitä joskus palautetta, että miten voit käyttää aikaasi noin paljon urheiluun. Siksi, koska haluan ja haluan elää siten sekä esimerkiksi urheilu on myös tapa, jolla pääsen todennäköisemmin muihin tavoitteisiini. Tarvitseeko sitä edes sen enempää selitellä?

4. Tulevaisuuden koulutus

Olen pitkään haaveillut opiskelusta ja erityisesti opinnoista ulkoilun, kiipeilyn, vuorikiipeilyn ja ryhmien ohjaamisen parissa. Usein olen ajatellut, että mutku on huono hetki, mutku ei ole rahaa, mutku ei ole sopivaa koulua, mutku miten sitten muut tavoitteet ja niin edelleen. Nyt ajatuksissa on selkeästi pyrkiä kohti myös niitä unelmia kohti, jotka liittyvät tulevaisuuden kouluttautumiseen.

Everest taustalla

5. Töitä ihmisten kanssa, jotka arvostavat ja kohtelevat sinua kunnioittavasti

Haluan tehdä sellaisten ihmisten kanssa töitä, jotka arvostavat osaamistani, antavat avoimesti palautetta kehityskohteista ja kohtelevat minua sekä muita ihmisiä kunnioittavasti. Myrkyllisessä ilmapiirissä ja sellaisessa yhteisössä mukana oleminen, jossa ei saa tuoda esille mielipiteitä, ei ole mielestäni sellainen yhteisö. Tälläisiin olen törmännyt sekä vapaa-ajalla ja töissä. Itsekkäästi myös ajattelen, että minun ei tarvitse onneksi olla osallisena sellaisissa yhteisöissä ja teen mieluiten asioita sellaisten ihmisten kanssa, jotka jakavat samat arvot.

Millaista elämää sinä eläisit jos unohdetaan sitkut ja mutkut?

Tags: No tags

Comments are closed.