Apteekin tyhjennys

Olen tehnyt apteekkiostoslistaa jo useamman viikon ajan. Koko ajan tulee mieleen uusia, muistettavia asioita. Tulevaa matkaa varten tarvitsen yllättävän paljon apteekkitavaraa ja varmasti vielä uupuu monta lääkettä, joiden tarvitsemisesta en tiedä vielä mitään.

Mitä kaikkea henkilökohtainen EA-laukkuni tulee sisältämään?

– Lavantautirokote
– Panacod mahdolliseen yskään, tätä ei kuitenkaan voi vuorilla käyttää sillä se vaikuttaa keskushermostoon ja saattaa täten piilottaa vuoristotaudin oireita. Tämä on siis varotoimi alastulomatkalle kovan yskän iskiessä.
– Codesan comp, joka on myöskin yskänlääke ja ajatus tämän kanssa sama kuin Panacodin.
– Strepsilsit mahdolliseen kurkkukipuun ja yskään.
– Laastareita
– Rakkolaastareita
– Duodermiä, joka on todella hyvää ikään kuin ”tekoihoa” ja estää minulla kaikkien rakkojen syntymisen.
– Kynsiharja käsien pesuun.
– Käsidesiä, tämä on tärkeä kamu vuorilla. Mukaan lähtee enemmänkin kuin tuo yksi pullo, joka on kuvassa.
– Ciprofloxacin, joka on antibiootti mahdollisen kovan vatsataudin taltuttamiseksi. Yleensä vatsataudit näissä olosuhteissa aiheutuu bakteereista, joten hoitona toimii antibiootti.
– Precosa, mielestäni markkinoiden paras maitohappobakteeri. Suojaa mahaa mahdollisilta bakteereilta ja tasapainottaa vatsan toimintaa.
– Cuplaton, joka helpottaa vuorilla esiintyvään vatsavaivaan eli ilman kertymiseen vatsaan.
– Imodium, no tähän lääkkeeseen turvaudutaan silloin ku ripuli iskee.
– Tasectan, tämäkin on ripulilääke.
– Buranaa ja Panadolia mahdollisiin särkyihin.
– Korvatulpat, jotka helpottaa nukkumista lentokoneessa ja teltassa.
– Micropur eli vedenpuhdistuspillerit, jotka tappavat likaisesta vedestä bakteerit, virukset ja siimaeläimet. Tämä tuote saattaa tehdä veteen hieman oudon sivumaun, mutta ei mielestäni ole ollut liian häiritsevä etteikö tällä puhdistettua vettä voisi juoda.
– Aurinkorasvaa, tärkeää ettei pala! Aurinkohan on voimakkaampaa vuoristossa ilma-alan ohentuessa eli näiden tuotteiden kanssa ei voi olla liikakäyttöä.
Ja vielä yksi tärkeimmistä asioista, jota en ole apteekista ostanut, mutta kuuluu tähän listaan: Unipyyhe

Nämä silmälaput ovat palvelleet jo useamman vuoden ajan ja tulevat palvelemaan myös tällä matkalla. Ne ovat pehmeät, mukavat ja takaavat paremmat yöunet tilanteessa kuin tilanteessa. Olen saanut nämä aikoinaan äidiltäni lahjaksi ja siitä asti ne ovat kulkeneet ympäri maailmaa uskollisesti mukana. Joku on ehkä näille joskus nauranut, mutta siitä vain. Minua nukuttaa paremmin unipyyhkeen kanssa ja sehän riittää syyksi käyttää sitä!

Huh! Onpahan lista. Kaikki on tarpeellisia ja tekee olosta turvallisemman, varautuneemman ja valmiimman mahdollisia ongelmia vastaan. Näiden avulla pitäisi pärjätä ja mahdolliset muut lääkkeet tulevat retkikunnan hätäpakkauksesta. Tämä lista on myös muotoutunut omaksi oman kokemuksen ja suosittelujen kautta. Käytännössä samoilla tuotteilla olen pärjännyt aina Nepalissa ja kaikkea ei tosiaan ole edes tarvinnut käyttää, mutta ikinä ei voi tietää, joten siksi on hyvä varautua pahimpaan.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.