Onko materiaalilla väliä?

Toipuminen kesällä oli hiukan erilaista kun nyt syksyllä. Kesällä riitti toppi ja shortsit, nyt päälle on laitettava paljon mukavaa, mutta ei kuitenkaan kiristävää vaatetta.

Ensimmäiset askeleet ulkonakin on ollut hiukan erilaisia. Kesällä minua lykittiin ensimmäinen kuukausi pyörätuolissa ympäri ämpäri jaksamisen mukaan ja joka päivä melkein käyntiin jossakin ulkoilemassa. Nyt tavoitteet on samat, mutta ulkoilu on heti alkuunsa omin jaloin ja ulkona lähteminen on oma operaationsa, sillä täytyy pukeutua hiukan lämpimämmin kuin shortseihin.

Tykkään syksystä ja siitä, että ensimmäisen kerran saa vetää päälleen untuvatakin ja kunnon pipon. Pieni kirpeys naamalla ja helottavat posket sisälle tullessa on vaan jotain tosi kivaa, mikä kuuluun syksyyn ja talveen. Sen olen jo aikoja sitten päättänyt, että palelemaan en rupea. Tämän takia yritän aina pukeutua olosuhteisiin mahdollisimman järkevällä tavalla ja riittävän lämpimästi. Junnuna tuli kirmailtua ilman pipoa ja hanskoja, mutta nykyään se ei tulisi kuuloonkaan.

Tänään mittari näytti +1 astetta, kun olimme astelemassa ulos. Koska olen investoinut pitkän rahapennin hyviin vuorilla käytettäviin varusteisiin, niin pyrin aina kun mahdollista, käyttämään niitä myös täällä merenpinnan tasolla. Vaatteet on kuitenkin tarkoitettu nimenomaan ulkona olemiseen, joten niitähän kannattaa hyödyntää.

No millaisia materiaaleja sitten valitsen nyt ja myöhemmin talvella? Lähdetäänpä vaikka alhaalta ylös.

– Jos vähänkin sataa: vedenpitävät kengät = vaelluskengät. Muuten lenkkarit.
– Kunnon sukat! Merinovillaiset alussukat ja paksumpi vaellussukka päälle
– Merinovilla on pop! Kerrasto toimii lämmikkeenä, mutta ei haise vaikka hikoilisi. Vinkki: kuumeisena merinovillakerrasto toimii myös, sillä se lämmittää, mutta ei ole kuuma kun kuume laskee.
– Yleensä tekninen paita, olkoonkin t-paita, pitkähihainen yms. kerraston päälle.
– Vaellushousut, ulkoiluhousut, Gorehousut. Riippuen kelistä.
– Takkina untuvaa, kuorta tai jopa nämä päällekkäin jos vaarana että untuva kastuu.
– Pipo!!! 
– Kunnon hanskat, ettei sormia palella. Nyt käytän sormikkaita, jotka on merinovillaa tai teknistä materiaalia. Kylmemmällä sitten paksuja sormikkaita, rukkasia ja sateella hanskoja, jotka kestää vettä.

Tähän asiaan on yhtä monta mielipidettä kuin on ulkoilijaa, mutta ennen kaikkea valitsen ensin materiaalin ja sitten toimivuus. Mukavuus on myös iso plussa.

Kuten sanottu, merinovilla on ihan yksi mun lempimateriaaleista. Törmäsin viime viikolla mielenkiintoiseen suomalaiseen yritykseen nimeltä Vai-kø. Yritys tekee 100%:ia merinovillapipoja, jotka tuotetaan luontoa säästäen ja muutenkin ekologisella tavalla luontoa kunnioittaen. Näiden arvojen lisäksi pipot, lapaset ja kaulahuivit näyttää törkeä hyvältä!

Lisäksi tuotteilla on hauskoja nimiä, kuten Kiva 2.0 ja Urban Fisherman Beanie. Itse sain valita mieleisen pipon testiin ja valitsin valkoisen Timberjack Beanien. Sopii näihin keleihin aika kivasti ja ulkoilu on taas pikkusen kivempaa. Ja, mikä plussaa! Tämän pipon saa kiipeilykypärän alle, sillä siinä ei ole tupsua.

 

 

Toimii ja tykkään! Tästä piposta tulee yksi meikäläisen vakiosyksyvaruste.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.