The North Facen uusi Futurelight kuoritakki

*Takki on saatu The North Face & Capeuniversal

Kerroin kokemuksistani Denalilta ja samalla mainitsin, että reissulla korostui hyvät ja kevyet varusteet. Yksi oleellisimpia varusteita sekä kevään Lobuche Eastin matkalla että Denalin reissulla oli uusi kuoritakki, jota olen The North Facelta testannut. Takki on tulevan syksyn ja talven mallistosta ja saapunee kauppoihin pian. 

Monissa kuorivaatteissa ja etenkin kuoritakeissa on ollut aiempien kokemuksieni mukaan se ongelma, että vaikka ne pitäisivät vettä ja tuulta todella hyvin, niin liikkuessa kangas ei hengitä ja pian takissa on jo hiki. Hiki sitten lisää omat epämukavuudet liikkumiseen, sillä kuumuudessa on mielestäni epämiellyttävä liikkua ja toisaalta pysähtyessä tulee sitten helposti kylmä. Näin ollen kuoritakin käyttö on jäänyt omalla kohdalla melko minimiin reissuilla ja olen käyttänyt enemmän ohuen takin ja untuvatakin yhdistelmää. Kuoritakki on ollut päällä lähinnä erittäin tuulisissa ja sateisessa säässä.

Kuoritakki Suomen talvessa käytössä

Keväällä The North Face julkaisi uuden kuorimateriaalin nimeltään Futurelight. Teknologia uudessa kalvossa on sellaista, joka mahdollistaa hyvän veden- ja tuulenpitävyyden sekä valmistaja lupaa maksimaalista käyttökokemusta. Uusia ja erilaisia kalvojen kilpailijoita on tullut markkinoilla GoreTexin haastajaksi jo useamman vuoden ajan, joten olin hiukan skeptinen, kun näin tämän kuoritakin ensimmäistä kertaa.

Kuori on pehmeää, joustavaa ja ihan erituntuista kuin perinteinen GoreTex-takki jäykällä kankaalla ja kahisevalla olemuksellaan. Ensimmäinen ajatusta Futurelight takista oli, että mahtaakohan tämä edes pitää vettä. Kangas on niin pehmeää, että siitä on vaikea uskoa vedenpitävyyttä. Otin Steep Seriesin takin testiin ja minulla oli se mukana sekä Lobuche Eastillä että Denalin reissulla.

Kuoritakki Denalilla yhdellä tuulisimmista osuuksista

Futurelight on myös siitä mielenkiintoinen materiaali, että sen valmistus on huomattavasti ympäristöystävällisempää ja kestävämpää kuin kilpailijamateriaalien. Nyt viime aikoina on puhuttu paljon vaateteollisuuden ympäristöhaitoista ja minusta on hienoa, kun myös vaatevalmistajat lähtevät miettimään tätä näkökulmaa uusissa materiaaleissa.

Millaiset käyttökokemukset minulla on takista?

Takki oli siis mukana kahdella reissulla ja sen lisäksi olen käyttänyt sitä Suomessa erilaisissa aktiviteeteissa kuten ulkoillessa ja hiihtolenkkien jälkeen. Kuten jo mainitsin, alkuun tuntui, että takki on vain normaali softshell-tyyppinen takkia, mutta sateessa ja kovemmassa urheilussa sen todelliset hyvät ominaisuudet tulivat vasta esille.

Takin kanssa teltassa

Mielestäni paras ominaisuus takissa on kuitenkin se, että se päällä ei tule hiki samalla tavalla kuin tavallisen kuoritakin kanssa. Käyttömukavuus on ihan omaa luokkaansa ja ylimääräinen hikoilu jäi kokonaan pois. Tämä on yksi erinomainen piirre takissa ja sen vuoksi takki toimii varmasti erinomaisesti myös erilaisissa hiihtolajeissa kuten vapaalaskussa.

Lobuche Eastin rinteillä takin kanssa

Epäilyksistä huolimatta takki pääsi yllättämään kestämällä vaativia vuoristo-olosuhteita ja käyttömukavuus oli täysin omaa luokkaansa. Myin jo vanhoja kuoritakkejani pois, sillä tämä takki jää ykköstakiksi käyttöön sekä Suomessa että vuorilla. Kaiken lisäksi värimaailma tulevan syksyn mallistossa on värikästä ja miellyttää omaa silmää erityisen paljon. Takit ja housut tulevat myyntiin syksyn 2019 aikana.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.